Responsiv meny

Snorkling med spekkhoggere om vinteren

I tillegg til våre regulære hvalsafariturer tilbyr vi muligheten til å snorkle med hvaler om vinteren. I tiden mellom november og mars - ankomst variere, spør oss! - følger spekkhoggere, knølhval og finhvaler etter de store hordene av sild inn i Andfjorden, rett utenfor Andenes. Å oppleve disse fascinerende hvalene på kloss hold under vann er en opplevelse for livet. Vi tilbyr tørrdrakter og snorkleutstyr, men de som ønsker det kan også ta med eget utstyr.

På grunn av begrenset dagslys i tiden rundt jul- og nyttår har vi bar en avgang daglig I denne perioden. Men fra midten av januar og utover har vi nok dagslys til å ha flere avganger daglig.

Bestille tur eller ring for merinformasjon 004791674960 post@seasafariandenes.no                       Folg oss pa Facebook eller Instagram

 

Prosedyre for snorkleturer

 • Ankomst: Vennligst møt på SeaSafari Brygga (resepsjon og overnatting) 30 minutter før avgang.
 • Resepsjon: Innsjekking og introduksjon om hvaler, forhold og sikkerhetsinformasjon. Hvis nødvendig blir informasjon gitt på ulike språk. (Engelsk, norsk, tysk, nederlandsk, spansk og italiensk). Du må også fullføre et skjema for medisinsk ansvarsfraskrivelse før du kan delta.
 • Klargjøring: Vi låner ut tørrdrakter og snorkleutstyr. Du er også velkommen til å benytte eget. Vennligst ha på varme og komfortable ullundertøy eller lignende under tørrdrakten.
 • Boarding: Vi går sammen til båtene, som ligger rett ved resepsjonen.
 • Turen: Klare til å dra! Avhengig av hvor hvalene er bruker vi mellom 10-20 minutter til deres posisjon. Når vi nærmer oss hvalene og er i deres område opererer vi respektfullt, i tråd med våre retningslinjer for hvalsafarivirksomhet.
 • På vinteren varer turene mellom 2-3 timer og finner sted fra november til mars (væravhengige).
 • Tilbake på land: Vi går tilbake til resepsjonen fra båthavna, hvor vi skifter og nyter varm suppe, brød, kaffe og te mens vi gir en oppsummering fra turen og nærmere informasjon om de hvalene vi observerte.

For snorkleturer tilbyr vi

 • Tørrdrakter
 • Hette, hansker og føtter
 • Snorkleutstyr

Vi anbefaler

 • ullundertøy (fleece, ull, merino)
 • komfortable klær
 • varm genser/jakke

Varighet: 2 - 3 timer

Maks antall passasjerer: 12/båt

Forhåndsregler ved snorkling med hvaler

Vi understreker at vi tilbyr snorkling med ville dyr i kaldt, arktisk farvann noe som ikke nødvendigvis passer for alle! Du bør være i god fysisk, god helse og ha tidligere erfaring med snorkling. Videre må du følge våre retningslinjer for hvordan oppføre seg i vannet. Kontakt oss eller les våre FAQs.

Minimum alder er 12 år: For å kunne delta på våre snorkleturer må barnet være minst 12 år gammel. Vi gjør oppmerksom på at uheldige værforhold kan gjøre at aldersbegrensningen kan forandres enten før eller under turen.

Merk: Våre hvalsafariturer er væravhengige. Vi anbefaler derfor å planlegge en dag eller to ekstra i ditt opphold. Dette i tilfelle for my vind og høye bølger eller tåke. Vennligst kontakt oss eller les våre FAQs for nærmere informasjon.

Pris snorkle med hvaler
Voksen inkl. snorkel utstyr (tørrdrakt)
Kr. 1800,- pr pers
Student/Children (14-17) inkl. snorkel utstyr (tørrdrakt)
Kr. 1595,- pr pers
Voksen med eget utstyr
Kr. 1600,- pr pers